Magister Vini

Op 10 oktober 2014 heb ik mijn Magister Vini studie afgerond.
Dit is het hoogste wijnexamen-niveau in Nederland (SDEN-5) bestaande uit 7 deelexamens (4 theorie- en 3 proefexamens)  en een eindscriptie. De Wijnacademie organiseert om de twee jaar een begeleidingstraject.

De structuur lijkt op die van het Master of Wine programma, qua examens en proef-eisen. Je moet je kennis eigenlijk verkrijgen door zelfstudie en verdieping. Gelukkig had ik door mijn wijnstudie in Frankrijk (zie MSc Vintage Master)  al behoorlijk wat basiskennis, maar het helpt je weer eens door de boeken heen en geeft weer veel input voor mijn wijncursussen.

Gelukkig ben ik voor alle zeven examens (in een keer) geslaagd (wijnbouw, wijnbereiding, mark en marktbeleid en alle drie proefexamens) . Bij mijn scriptie werd ik begeleid door mijn mentor Lars Daniels MV.

Scriptie
” Het Mysterie van de Malbec in Mendoza, Argentinië ontrafeld”:   centraal staat de aromatische en fenolische expressie van het terroir in de malbecwijnen en vooral de invloed van de hoogte hierop.  Ik heb gesproken met wijnmakers en wijnbouwdeskundigen van Salentein, Catena, Bodega Alta Vista en Catena, maar vooral veel research bestudeerd.

De scriptie bevat ook veel informatie over aromagroepen en de fenolische componenten die verantwoordelijk zijn voor de kleur en de tannines.

Voor meer informatie over Magister Vini kijk op de website: www.magistervini.nl