Van Herwerden Special Blauw-Wit

Gedurende mijn renovatie plan van de Special Route stuitte ik op Marktplaats op een ander VH frame, een prachtig blauw en wit gespoten frame van Reynolds 531 buizen: de Special, het basisframe uit de Van Herwerden collectie. In prima conditie: de lak, de transfers, zelfs het beperkte chroom was ok. Kijkend naar de details, lugs en bracket en vork denk ik dat dit frame indertijd door Gazelle is gebouwd. Het lijkt sprekend op het Champion Mondial AB frame.
Ik had al heel veel spulletjes verzameld voor mijn Special Route en soms wat dingen dubbel. Maar ja dat duurde allemaal nog zo lang: verchromen, lakken et cetera. Dus ik besloot mooie frame te kopen en als een soort oefen project te gaan opbouwen.

Op Marktplaats gevonden……….

Stap voor stap leerde ik een bracket as en een balhoofd te monteren enorm geholpen door de website Cycling Obsession waarin wordt beschreven een klassieke racefiets met Campagnolo op te bouwen. Veel dank ben ik daarvoor verschuldigd!

In de foto hieronder zie je de herkomst van alle onderdelen: een heel Internationaal verzamelprojekt.