Vintage of retro-bikes: nieuwe inspiratie!

Volledig gerenoveerde Special Route in 2022.

Fietsen is misschien naast de wijn mijn tweede passie. Het afgelopen jaar heb ik mijn oude racefiets uit 1984 helemaal zelf gerenoveerd met de originele onderdelen. Veelal Italiaans want de mooiste stalen racefietsen werden in de jaren 70 en 80 in Italië gebouwd, zo ook mijn Van Herwerden uit de stal van Zullo en Chesini in Verona.
Via Ebay en Marktplaats vond ik de originele Campagnolo en Gipiemme onderdelen en was ik in staat om deze fiets er weer uit te laten zien zoals ik hem nieuw kreeg op een mooie zomerdag in augustus 1984 ! En hij fietst net zo fijn als ik toen zoemend vanuit Voorburg naar Amsterdam fietste.
Meest opvallend: zo heerlijk stil vergeleken met een moderne carbon racefiets! Het hele renovatie project vind je terug op deze website!

Van Herwerden Special (tourversie), Van Herwerden Special Route Chesini Arena Precision