Bezoek Kaikén

                                       Bezoek Kaikén

WP_20140910_12_27_45_Pro
Aurelio Montes Sr. in London

Dit is de bodega in Mendoza van de beroemde  Chileense wijnmaker Aurelio Montes sr.   Ik sprak met hem op de Beautiful South in London en hij inviteerde mij voor een bezoek in Mendoza. De bodega wordt nu geleid door zijn zoon met dezelfde naam! Als West-Fries moest ik daar natuurlijk even gaan “kaiken“.  De bodega ligt op een mooi oud terroir aan de  Rio Mendoza in Vistalba. De overige wijngaarden liggen in Vista Flores in Valle de Uco en in Alto Agrelo.

Kaikenl04
Oude wijngaard in Vistalba nabij Rio Mendoza

De kelder stamt uit 1920 is al wat ouder en was onderdeel van een grotere bodega.

De betonnen cuves in de kelder
De betonnen cuves in de kelder

De geproefde wijnen
De Ultra Chardonnay 2012 was een elegante wijn met wit fruit, goede zuren en lichte houttoets. Daarna volgden vier Malbec’s.

Kaikenl12
De geproefde wijnen: 4 Malbec’s en een Chardonnay

De Malbec 2012 Reserva vond ik prima: een typische Malbec met goede structuur en fruitige aroma’s met een goede prijs-kwaliteit.  De Terroir Series Malbec 2012 met wat Bonarda en Petit verdot vond ik minder opvallend.  De Ultra Malbec 2012 daarentegen wel. Een rijke wijn met veel donker fruit van de terroirs in Valle de Uco en met genoeg frisheid en structuur.

We sloten af met de MAI Malbec 2009: een al iets gerijpte wijn van de oude stokken malbec in Vistalba . Mooie ontwikkeling, ietsje drop, rijk met zachte tannines. Dit bewijst maar weer eens de kwaliteit van de oude wijngaarden in Mendoza. Niet alleen hoogte is belangrijk!

De wijnen van Kaiken worden in Nederland op de markt gebracht via Nipius Latin Wines.

Kaikenl29