Bezoek Trapiche


Bodega Trapiche 27-01-2015
Trapiche02

 

In de prachtig gerenoveerde oude bodega vind je onder andere een wijnmuseum met oude pers en transportband.  Gelegen aan het spoor naar Buenos Aires wordt hier al sinds 1882 wijn (en daarvoor ook meel) naar de hoofdstad vervoerd.  Een klassieke Argentijnse bodega die kwantiteit en kwaliteit goed weet te combineren.

Opvallend zijn ook de koeien, ganzen die om de bodega heenlopen en natuurlijk de onvermijdelijke composthoop wat aangeeft dat deze bodega bezig is met de biodynamische aanpak, al zal dat zeker niet de gehele productie van dit bedrijf met maar liefst 1200 hectares betreffen.

Trapiche05

Mooie wijnen vond ik de Iscay 2009 blend  van Malbec en Cabernet Franc en de mooi ontwikkelde  Single vineyard Malbec uit de wijngaard Vina Adolfo Ahumada bij Villa Bastias uit 2007.  De Terroir Series Malbec Suárez Lastra  2010 was kenmerkend voor de stijl van La Consulta; donker fruit en veel concentratie.  Helaas ontbrak de Terroir Series Malbec Ambrosia 2010 uit mijn favoriete streek  Gualtallary in deze proeverij, maar die kom ik vast spoedig weer tegen.

Trapiche12