Bezoek Tapiz & Zolo

WP_20150129_012 In Agrelo in het centrale deel van Mendoza ligt deze bodega vlak naast de beroemde buur Catena en runner-up Chakana.  Ooit begonnen als een grootschalig avontuur van Kendall-Jackson dat vastliep in de Argentijnse weerbarstigheid. Nu geleid door Patricia Ortiz die hier een keurig bedrijf van maakte.

De wijngaard in Agrelo.

Een beetje onbekend maakt onbemind, maar geheel ten onrechte. Hier wordt kwalitatief zeer goede wijn gemaakt en beschikt men over topwijngaarden, niet alleen hier, maar ook op een van de beste en hoogste plekken in Valle de Uco: San Pablo. De bodega oogt modern en strak, net zoals de wijnen.

WP_20150129_004

De wijnen onder het Zolo label komen van de iets lager gelegen wijngaarden. Ze zijn toegankelijk en prijstechnisch van een prima niveau.

De toplijn betreft de Tapiz wijnen: zuiver en elegant van stijl. De pinot noir, bonarda en merlot en de reguliere malbec allemaal uitstekend.
Mijn eigen voorkeur gaat uit naar de Tapiz Malbec Reserve 2012 uit de San Pablo wijngaard: fris rood fruit, fijne neus en voldoende structuur. De overtreffende trap is de Tapiz Black Tears Malbec 2010: kracht, concentratie , hout. Maar nog zeker drie jaar rijping nodig.

De wijnen van Tapiz worden in Nederland verkocht door D-Wine in Zwolle en de wijnen van Zolo door Tamis uit Alkmaar.